top of page

Hišici za jaslice

Prav tako sta tudi hišici z hlevčkom za jaslice sestavljeni brez lepila. Hišici je možno tudi razstaviti, da je shranjevanje za naslednjo sezono lažje in bolj ekonomično. Hišici sta izdelani iz temnejših in svetlejših delov. Temnejša je streha in vrata, stene pa so svetlejše. Hišici sta brez spodnje ploskve, da ju je mogoče postaviti na mah oz. drugo neravno podlago.

lesi0005.jpg

Zunanje mere hišic s hlevčkom so: širina je .40.cm, višina je 30.cm, globina je .24.cm. Notranjost hlevčka pa meri cca: 25 X 16 X 13 cm. pri večjem hlevčku in cca 25 X 16 X 17 cm. pri hišici z manjšim hlevčkom.

jh02.jpg

Okvir okna in line je rgaviran. Okvir okna hlevčku je pa bolj preprost.

jh03.jpg

"Bivalni del" je pri obeh hišicah enak. V njem je 5-7 W varčna žarnica oz. sijalka, ki daje hišici domačnost. Svetloba sije tudi v hlevček, da so figurice jaslic lepo osvetljene. Stikalo je na 3 m dolgi priključni vrvici.

jh01.jpg

Kadar v hiši gori luč, nekaj svetlobe sveti tudi skozi okno in vrata. Vrata so priprta, vendar niso gibljiva.

Hlevček, prostor za figurice jaslic je enak, razlikuje se le višina odprtine in streha nad njim. Pri večji odprtini je streha nad njim enodelna. Druga različica pa ima streho v obliki nesimetrične dvokapnice.

jh04.jpg

Postavitev figuric

jh08.jpg
ft02.jpg
bottom of page