top of page

Skrinjice

Skrinjicam za manjše predmete je skupna oblika panta, ki je izrazit in izdelan, tako da se pokrov skrinjice odpre in ostane odprta. Tak pant je bil tudi osnovna ideja za skrinjice, zato tudi osnovna oblika skrinjice nima posebnega namena uporabe. Kasneje sem razmišljal o namenu uporabe. Iz tega razmišljanja je pa nastalo več različic skrinjic, kot so skrinjice pa pirh in skrinjice za igralne karte.

lesi0019.jpg
lesi0020.jpg
lesi0021.jpg

Osnovna skrinjice je velika cca 150 X 85 in visoka cca 65 mm.  

Izdelal sem jo leta 2009 s tremi zatiči na spodnji strani. Ta skrinjica je bila le enkratno sestavljiva. Kasnejše izvedbe so se pa lahko tudi razstavile.

Skrinjica za pirh

 

Notranje mere so: 64 X 48 X 48 mm. 

lesi0026.jpg

Mali skrinjici

skr07.jpg

Desno

Tloris pokrova je kvadrat. Notranje mere pa so: 64 X 72 mm in višina  48 mm

Levo

Tloris notranjosti je kvadrat, ki meri: 64 X 64.

Višina notranjost skrinjice pa je 48 mm

skr08.jpg

Skrinjice s ključavnico

 

Posebnost teh skrinjic je dvostopenjska ključavnica, ki ima čisto klasično funkcijo preprečevanja odpiranja in izpadanja predmetov iz skrinjice. Lahko pa taka skrinjica prinese tudi veliko zabave kot miselni oreh, ko jo poskuša »odkleniti« in odpreti nekdo, ki še ne pozna načina odklepanja take ključavnice.

Le kako jo odklenemo in odpremo?

Premišljeno in natančno v treh korakih.

3. Odpremo 

pokrov

skr05.jpg

2. Zatič na vrhu

potisnemo

navzven.

1. Srednji zatič na levi

in desni strani potisnemo navzgor.

Skrinjice s ključavnico​ za igralne karte

Igralne karte, ko jih kupimo so spravljene v kartonastih škatlicah. Te škatlice se hitro obrabijo in strgajo, potem pa karte "Mučimo" z raznimi elastikami. Zato sem izdelal skrinjice za karte. Prikazani skrinjici imata velik pant. Izdelal se pa tudi skrinjico z manjšim pantom, kar je primernejše za na potovanje. Obe skrinjici sta za dvojne remy karte. Prva ima dva predalčka, druga pa enega. Obe imata podobno ključavnico, kot skrinjica s ključavnico, ki je opisana zgoraj.

lesi0003.jpg

Zgoraj

Skrinjica z dvema predalčkoma

Spodaj

Skrinjica z enim predalčkom

lesi0004.jpg
bottom of page